Το ΓΕΣ δεν αποβάλλει τον αλεξιπτωτιστή που τραγούδησε το “Μακεδονία Ξακουστή”

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο στρατιώτης Εμμανουήλ Μπούχλης, θα αποβληθεί από την σχολή αλεξιπτωτιστών επειδή κατά την πτώση του τραγουδούσε το “Μακεδονία Ξακουστή”.

Όπως φαίνεται όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού σε ανακοίνωση του το Γενικό Επιτελείο Στρατού κάνει λόγο μόνο για μια Απλή Διοικητική Εξέταση και ότι ο στρατιώτης “φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων”.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ έχει ως εξής:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΚΔ) Μ. Ε. κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της αντίστοιχης Σχολής, φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων.

Είναι σε εξέλιξη Απλή Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της Σχολής για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην
παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο καταδρομέας δηλώνει ότι τη Δευτέρα θα μάθει την τιμωρία του. «Δεν γνωρίζω τίποτα, τη Δευτέρα θα με ενημερώσουν τι τιμωρία θα έχω», λέει χαρακτηριστικά στο περιβάλλον του.

Το βίντεο του καταδρομέα με καταγωγή από την Κρήτη κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με πολλούς χρήστες στο Facebook να του δίνουν συγχαρητήρια.

Δείτε το παρακάτω:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάλεσμα για διαμαρτυρία με το «Μακεδονία Ξακουστή» στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου