Ο Ναός του Απόλλωνα στη Νάξο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Google Arts & Culture (Βίντεο)

Ο Ναός του Απόλλωνα στη Νάξο περιλαμβάνεται στα νέα ψηφιακά έργα από όλο τον κόσμο, που προστέθηκαν στην πλατφόρμα Google Arts & Culture. Πέρυσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Google είχε εγκαινιάσει την πύλη Open Heritage στο Google Arts & Culture, προκειμένου να αναδείξει την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, όπως η εταιρεία ανακοίνωσε, επέκτεινε περαιτέρω το πρόγραμμα αυτό, με στόχο όχι μόνο μνημεία που απειλούνται, να διατηρούνται ψηφιακά, αλλά επίσης η ιστορία τους και τα δεδομένα που έχουμε συλλεχθεί γι’ αυτά, να καταστούν διαθέσιμα στις μελλοντικές γενιές ερευνητών, εκπαιδευτικών και σπουδαστών. Έτσι, σήμερα προστέθηκαν στην πλατφόρμα Google Arts & Culture 30 ακόμη απειλούμενα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως ο Ναός του Απόλλωνα, το Thomas Jefferson Memorial στις ΗΠΑ, ο Τάφος του Tu Duc στο Βιετνάμ, μνημεία στη Συρία κ.α.

Μπορεί κανείς να δει περισσότερα στο g.co/openheritage, να “κατεβάσει” τη σχετική εφαρμογή για κινητά Android ή iOS, ή να επισκεφτεί το Google Arts & Culture.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πράσινο φως» για την αναστήλωση του Ναού του Απόλλωνα στη Δήλο

Ολοκληρώθηκαν οι ανασκαφικές εργασίες στο ιερό του Απόλλωνα στο Δεσποτικό