Π. Σκουρλέτης: «Ίσως οι πιο κρίσιμες ευρωεκλογές στην ιστορία της Ευρώπης»

Η κρισιμότητα των επικείμενων ευρωεκλογών για το μέλλον της Ευρώπης επισημάνθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την πανελλαδική συνάντηση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» το Σάββατο, στην οποία ομιλία θα απευθύνει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ο εκπρόσωπος της Γέφυρας, Αντώνης Λιάκος, ο εκπρόσωπος της ακτιβιστικής κίνησης Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Θοδωρής Δουλεμπέκης και η πρώην οργανωτική γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Τάνια Καραγιάννη. Τη συζήτηση συντόνισε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου η οποία κα επεσήμανε τις κοινές ανησυχίες και τους κοινούς πολιτικούς στόχους όσων στηρίζουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

«Είναι γνωστό ότι σε τρεις μέρες θα γίνει η πρώτη πανελλαδική συνάντηση στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, όπου θα βρεθούμε πολιτικές δυνάμεις, κινήσεις, ανεξάρτητα πολιτικά πρόσωπα που όλοι εμπνέονται και ενώνουν δυνάμεις για τη δημιουργία ενός αριστερού προοδευτικού πόλου» επισήμανε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε πως αυτό το εγχείρημα δεν αποτελεί έναν ενιαίο πολιτικό φορέα αλλά μια συμμαχία.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας όσοι συνειδητοποιούμε την ανάγκη να πορευτούμε μαζί, με συγκεκριμένες προτάσεις για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, όσοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να υπάρχει απάντηση απέναντι στον Νεοφιλελευθερισμό και την Ακροδεξιά» σημείωσε.

Ο Πάνος Σκουρλέτης περιέγραψε γλαφυρά τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνοντας λόγο για όργανα που αποφασίζουν χωρίς λογοδοσία κεκλεισμένων των θυρών, όπως το Eurogroup. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η αρχιτεκτονική της Ευρώπης κινείται σε λάθος κατεύθυνση κάτι που αποδεικνύεται από τους χειρισμούς και στην ελληνική κρίση αλλά και στο προσφυγικό. «Η οικονομική ένωση είναι ελλειμματική και μονοδιάστατα συγκροτημένη κυρίως στο νομισματικό πεδίο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές

Τσίπρας: «Να αποτρέψουμε την εκλογή Βέμπερ στη θέση του προέδρου της Κομισιόν»

Νέα δημοσκόπηση-«πονοκέφαλος» για ΣΥΡΙΖΑ – Χάνει και στις ευρωεκλογές ο Τσίπρας