Ατρόμητος – Λαμία 1-1: Τον έσωσε ο Βέλλιος

Το έκτο γκολ των Τουράμ και Απόστολου Βέλλιου έκριναν την αναμέτρηση του Ατρόμητου με τη Λαμία, η οποία δεν ανέδειξε νικητή με τις δυο ομάδες να μένουν ισόπαλες (1-1). Αήττητος σε τρία ματς ο Παντελίδης.

Ο Ατρόμητος υποδέχθηκε τη Λαμία για την 15η αγωνιστική της Super League 1 σε ένα ματς που κρίθηκε από τους επιθετικούς κορυφής των δυο ομάδων. Ο Τουράμ άνοιξε το σκορ με εξαιρετική προσπάθεια στο 72ο λεπτό για τους Φθιώτες, ο Απόστολος Βέλλιος ισοφάρισε στο 84ο.

Μάλιστα, τόσο για τον Έλληνα επιθετικό των γηπεδούχων, όσο και για τον Βραζιλιάνο των φιλοξενούμενων αυτό ήταν το έκτο τους γκολ στη σεζόν.

1. ΕΑΝ (ΣΥΝ ΕΝΑ) ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Ο Ατρόμητος στατάλησε ένα ολόκληρο (το πρώτο) ημίχρονο χωρίς ουσιαστικά ν’ απειλήσει τη Λαμία. Είχε μια ελαφρά υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσε να καρπωθεί τίποτα από αυτή την 45λεπτη ανωτερότητα.

Κυρίως γιατί δεν μπόρεσε με κάποιο τρόπο να “ταΐσει” τον Απόστολο Βέλλιο μέχρι να μπει το γκολ. Ο μόνος που επιχείρησε να το κάνει ήταν ο Γιώργος Μανούσος από δεξιά. Αντίθετα ο Φάρλεϊ Ρόζα ήταν κακός και σε κανένα χρονικό σημείο από τα 54 λεπτά που αγωνίστηκε, δεν έπεισε ότι μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.

Ο Σάββας Παντελίδης πειραματίστηκε, πέρασε και τον Ανδρούτσο, αλλά και πάλι η ομάδα δεν παρουσίασε θεαματική βελτίωση. Τυχερός πρέπει να αισθάνεται τρόπω τινά ο Ατρόμητος για το γεγονός ότι ενώ ήταν πίσω στο σκορ, δεν απείλησε και βρήκε το δρόμο για την ισοφάριση.

2. Ο ΔΗΜΟΥΤΣΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΡΙ
Η Λαμία δεν ήταν τόσο δημιουργική όσο στα προηγούμενα παιχνίδια. Οι Τουράμ, Τιρόνε και Καραμάνος είναι καλοί τεχνικά και ποιοτικά παίκτες, αλλά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήθελαν μια μπάλα ο καθένας στο Περιστέρι. Οι προσπάθειες και των τριών είτε έμειναν ημιτελείς, είτε ήταν απελπιστικά άστοχες.

Ο μοναδικός μεσοεπιθετικά με καθαρό μυαλό για την ομάδα της Φθιώτιδας στην πρώτη μία ώρα του ματς ήταν ο Ελίνι Δημούτσος. Έκοβε και έραβε στη μεσαία γραμμή. Παρά την εμπειρία και την μαχητικότητά του, ωστόσο, δεν είναι επιτελικός μέσος.

Μπορεί να προσπάθησε να υποδυθεί το ρόλο του δεκαριού, ωστόσο δεν μπόρεσε να το κάνει επιτυχημένα.

3. ΛΙΡΑ ΕΚΑΤΟ Ο ΤΟΥΡΑΜ
Ο Τουράμ ήταν η πρώτη μεταγραφή της Λαμίας. Η μεταγραφή “έσκασε”, μάλιστα, χωρίς να έχει γραφτεί ή ακουστεί κάτι για τον Βραζιλιάνο πρώην επιθετικό της Κέρκυρας. Ο 28χρονος ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς την περυσινή σεζόν στη δεύτερη κατηγορία.

Εν ολίγοις ήταν στ’… αζήτητα. Είχε προταθεί σε αρκετές ομάδες της πρώτης κατηγορίας – ακόμη και σε μερικές της δεύτερες – δίχως να έχει βρει ανταπόκριση. Η Λαμία τον έκλεισε με σχετικά χαμηλό συμβόλαιο για την αξία του.

Στις πρώτες αγωνιστικές υπήρχε προβληματισμός για την απόδοσή του. Ειδικά η μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Παναιτωλικό έβαλε σε σκέψεις τη διοίκηση της ομάδας της Φθιώτιδας μήπως κι επισπευσθεί η λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών.

Είχε πετύχει μόνο ένα γκολ, στην εντός έδρας ισοπαλία (2-2) με τον Ατρόμητο την 1η Σεπτεμβρίου. Μετά πήρε… μπρος. Γκολ νίκης κόντρα στο Βόλο, γκολ που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στη Λάρισα, γκολ που άνοιξε το σκορ στο Κλεάνθης Βικελίδης, γκολ με τον ΟΦΗ. Σήμερα ήταν το έκτο του.

4. Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΒΕΛΛΙΟΣ ΝΙΚΑ
Ο Απόστολος Βέλλιος ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του Ατρόμητου. Φαινόταν σε ορισμένες φάσεις να παλεύει ολομόναχος. Δικαιώθηκε στο 84ο λεπτό. Πέτυχε κι αυτός ένα σεντεροφορίσιο γκολ, όπως και ο Τουράμ.

Ο Έλληνας φορ σηκώθηκε ψηλά, νίκησε τον Αντέτζο και ισοφάρισε σε 1-1. Το έψαξε το γκολ, το κυνήγησε και εν τέλει δικαιώθηκε. Και για τον Βέλλιο αυτό ήταν το έκτο γκολ που πέτυχε στη σεζόν. Για κανέναν από τους δυο ωστόσο δεν ήταν γούρικο, καθώς δεν χάρισε τη νίκη (αντίστοιχα) στις ομάδες τους.

ΣΚΟΡΕΡ: 84′ Βέλλιος / 72′ Τουράμ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μέγερι, Κιβρακίδης, Γούτας, Ρισβάνης, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης (64΄Ούμπιδες), Ρόζα (54′ Ανδρούτσος), Μανούσος, Ουγκράι (75′ Γιακουμάκης), Βέλλιος.

ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος): Καχριμάν, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Σκαρντοβέλι, Δημούτσος, Σκόνδρας, Τιρόνε (65′ Ρόμανιτς), Καραμάνος, Τουράμ, Βασιλόγιαννης (81′ Βύντρα).

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Αθανάσιος Κολοσιώνης, Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανία)

VAR: Άγγελος Μπακογιάννης (Αθήνα)

AVAR: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζα).

Πηγή: sport24.gr