Έγραψε ιστορία ο Τζεφ Μπέζος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ταξίδι του στο διάστημα

Ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έγινε σήμερα τουρίστας του διαστήματος. Πραγματοποίησε ένα ταξίδι περίπου 10 λεπτών έως τα όρια του διαστήματος με το New Shepard της Blue Origin, έναν πλήρως αυτόνομο πύραυλο-κάψουλα ύψους 18,3 μέτρων. Είναι ο δεύτερος δισεκατομμυριούχος, μετά τον Ρίτσαρντ Μπράνσον, που πραγματοποίησε το… μαγικό ταξίδι στο διάστημα!

Για την καλύτερη μέρα της ζωής του έκανε λόγο ο Τζεφ Μπέζος, στις πρώτες δηλώσεις του μετά την προσγείωση της κάψουλας στο Τέξας.

Ο Μπέζος είχε συνταξιδιώτες στον αυτόνομο πύραυλο-κάψουλα τον αδερφό του Μάρκ, την 82χρονη πρώην πιλότο Γουόλι Φανκ και τον 18χρονο Όλιβερ Ντέμεν.

Οι διαστημικοί τουρίστες πέρασαν τέσσερα λεπτά σε μηδενική βαρύτητα στο διάστημα προτού επιστρέψουν στη Γη.

Και μπορεί ο επίσης δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον να έκοψε πρώτος το νήμα πριν από 9 μέρες, την 11η Ιουλίου 2021, όμως ο Τζεφ Μπέζος βρέθηκε 13 μίλια πιο ψηλά από εκείνον. Ο ιδρυτής της Amazon συμμετείχε στην παρθενική υποτροχιακή πτήση της εταιρείας του «Blue Origin», δίπλα στον γηραιότερο και τον νεότερο άνθρωπο που έχουν ταξιδέψει ποτέ στο Διάστημα.

Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 187 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγές: ΕΡΤ