Χ. Θεοχάρης: Αυξημένες κατά 40%-50% οι αφίξεις τουριστών τον Ιούνιο

Ο φετινός Ιούνιος είναι 40%-50% πάνω σε αφίξεις σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο, που ήταν ο πρώτος μήνας ανοίγματος, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του “Σκάι” και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν. Μάλιστα διευκρίνισε ότι η πρώτη χώρα σε αφίξεις είναι η Γερμανία και φέτος έχουμε μία έκπληξη, την Πολωνία, η οποία είναι μεν τρίτη, αλλά πολύ κοντά στη δεύτερη Γαλλία. Υπάρχει, λοιπόν, μια μεγάλη αύξηση από την Πολωνία για δεύτερη συνεχή χρονιά και αυτό είναι πολύ ευχάριστο, όπως είπε.

Για το αν θα μπουν και άλλα νησιά σε καθεστώς απαγορευτικού ο υπουργός ανέφερε ότι στη Μύκονο «δώσαμε ως κυβέρνηση ένα σαφές μήνυμα αντανακλαστικών και αποφασιστικότητας που είναι και το μήνυμα που μου ζητούσαν σε όλα αυτά τα ταξίδια που πραγματοποίησα στο εξωτερικό το προηγούμενο διάστημα. Να μη θυσιάσουμε την προσπάθεια να προστατεύσουμε την υγεία και των τουριστών και των πολιτών μας για λόγους οικονομίας. Αυτό το μήνυμα ακούστηκε και, μάλιστα, ξεκάθαρα. Και βλέπω να το λαμβάνουν και οι επαγγελματίες της Μυκόνου, όπου τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ το τελευταίο διάστημα».

Αναφερόμενος σε τυχόν ακυρώσεις στη Μύκονο ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι δεν έχουμε ακυρώσεις. Το ποσοστό είναι μόλις 1% αυτήν τη στιγμή, είπε. «Δεν θέλω να πω πως τα δημοσιεύματα περί υψηλών ακυρώσεων, έρχονται εκ του πονηρού ή εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Η πραγματικότητα είναι απλή και συγκεκριμένη. Έχουμε μιλήσει με ένα μεγάλο αντιπροσωπευτικό δείγμα των επαγγελματιών του νησιού. Έχω την αίσθηση πως αυτές οι αντιδράσεις δεν προέρχονται από τους ξενοδόχους – περισσότερο αφορούν στα μαγαζιά διασκέδασης που έχουν πληγεί από αυτήν την απαγόρευση της μουσικής και της κυκλοφορίας μετά τη 1 το βράδυ», σημείωσε.

Για το αν υπάρχει ανησυχία για την περίπτωση που συνεχιστούν τα πάρτι στη Μύκονο, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι είναι δεδομένο ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι κα σημείωσε: «Το μήνυμά μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μένουμε όλοι μέσα στο πλαίσιο που επιτρέπεται από τον νόμο ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι -ο ιδιωτικός τομέας, οι ξενοδόχοι, οι εργαζόμενοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το κράτος-, να διατηρήσουμε αυτή την ισορροπία μεταξύ του ανοίγματος και της υγειονομικής ασφάλειας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ