«Απογειώνονται» οι αφίξεις στο «Ελ. Βενιζέλος»: Έσοδα 15 δισ. ευρώ φέτος από τον τουρισμό

Εντυπωσιακή επιστροφή κάνει το αεροδρόμιο της Αθήνας δυο χρόνια μετά τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία της Covid-19.

Οι εικόνες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» διαμορφώνουν πλέον το παζλ ενός αεροδρομίου σε ρυθμούς κανονικότητας, όπως άλλωστε το είχαμε συνηθίσει, με τις πύλες ανοιχτές για να υποδέχεται χιλιάδες επιβάτες καθημερινά.

Οι εικόνες στον Διεθνή Αερολιμένα δεν θυμίζουν με τίποτα το αεροδρόμιο των δυο τελευταίων χρόνων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτοκίνητα ΙΧ και ταξί περιμένουν στις αφίξεις για να παραλάβουν επιβάτες, στις αίθουσες αναχωρήσεων και αφίξεων κόσμος να περιμένει, τα καταστήματα ανοιχτά, υπάλληλοι χαμογελαστοί και πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν. Όλα κυλούν και πάλι σε μια… κανονικότητα.

Αισιοδοξία για έσοδα 15 δισ. ευρώ φέτος

Ποδαρικό με αισιόδοξα νέα έκανε ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού για την ελληνική τουριστική βιομηχανία, τόσο στο μέτωπο των αφίξεων, όσο και στο επενδυτικό.

Πλέον τα μηνύματα για μια καλή πορεία των αφίξεων ξένων επισκεπτών έχουν γίνει κρατήσεις για το επόμενο διάστημα και την ίδια στιγμή η Ελλάδα γίνεται πόλος έλξης για νέες τουριστικές επενδύσεις, από διεθνείς επενδυτές. Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος μεταφέρει αισιόδοξα νέα για την εξέλιξη της τουριστικής σαιζόν, ενώ ο υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ Γιόελ Ραζβόζοβ (Yoel Razvozov) σημειώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ το ενδιαφέρον ισραηλινών επενδυτών για την Ελλάδα.

Με το βλέμμα στραμμένο στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής χρονιάς, ο Γρηγόρης Τάσιος αναφέρει ότι ο Ιούνιος εξελίσσεται καλά για όλους του ελληνικούς προορισμούς και η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι πολύ καλή.