Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 25 νεκροί από γιγαντιαία πυρκαγιά σε αποθήκη εμπορευματοκιβωτίων

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη γιγαντιαία πυρκαγιά που συνεχίζει να μην έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο σε εγκατάσταση αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων στη Σιτακούντα, στο νοτιοανατολικό Μπανγκλαντές, κατά νεότερο απολογισμό των θυμάτων που έδωσε στη δημοσιότητα υγειονομικός αξιωματούχος.

«Είκοσι πέντε άνθρωποι είναι νεκροί εξαιτίας της πυρκαγιάς, συμπεριλαμβανομένων πέντε πυροσβεστών. Ο απολογισμός είναι πιθανό να γίνει ακόμη βαρύτερος», καθώς πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ «η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό πλήρη έλεγχο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος αυτός, ο Χασάν Σαχριάρ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες Σάββατο την 21:30η (τοπική ώρα· 18:30η ώρα Ελλάδας) σε ιδιωτική εγκατάσταση αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων, περίπου 40 χιλιόμετρα από το μεγάλο λιμάνι της Τσιταγκόνγκ.

Σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι κατέβαλαν προσπάθειες να σβήσουν τη φωτιά, περίπου μία ώρα μετά την εκδήλωσή της, αρκετά εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν χημικά προϊόντα εξερράγησαν, προκαλώντας δεκάδες θύματα μεταξύ των δυνάμεων επέμβασης.

Η ισχύς των εκρήξεων ήταν τέτοια που ταρακουνήθηκαν κτίρια σε απόσταση χιλιομέτρων.

Η καταστροφή προκάλεσε επίσης τουλάχιστον 170 τραυματισμούς και ανάμεσα στα θύματα είναι 40 πυροσβέστες και 10 αστυνομικοί, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας στην περιφέρεια της Τσιταγκόνγκ, τον Ανουάρ Χοσάιν.

Μέσα ενημέρωσης του Μπανγκλαντές μετέδωσαν νωρίτερα ότι οι τραυματίες ενδέχεται να φθάνουν ως ακόμη και τους 300.

Πολλά από τα εμπορευματοκιβώτια περιείχαν ρούχα, αξίας αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία επρόκειτο να εξαχθούν σε αλυσίδες λιανικής σε δυτικές χώρες, σημείωσε εξάλλου ο Μομινούρ Ραχμάν, ο περιφερειάρχης της Τσιταγκόνγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ