Με ταχείς ρυθμούς οι έλεγχοι για άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζουν τα κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τις αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές της Αττικής, με στόχο να ολοκληρωθεί η καταγραφή το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων συμπολιτών μας από την πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου και της αποκατάστασης των ζημιών.

Όπως διαβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, “έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχει γίνει η καταγραφή όλων των ζημιών και αναφέρθηκε αναλυτικά στα αποτελέσματα από τις έως τώρα αυτοψίες.

Πόρτα – πόρτα πηγαίνουν οι μηχανικοί και σήμερα από την περιοχή της Πεντέλης μέχρι τον Γέρακα και ελέγχουν όλα τα κτήρια, όπως μεταδίδει από την περιοχή της Πεντέλης ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, μπροστά από μία εκ των 45 κατοικιών που έχουν κριθεί προσωρινά ακατάλληλες.

«Έχουν ήδη γίνει τις δύο τελευταίες ημέρες αυτοψίες σε 155 κτήρια από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Από αυτά 121 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 37 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 45 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 39 επικίνδυνες για χρήση, οι οποίες θα επανελεγχθούν” είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Χρήστος Τριαντόπουλος κάνοντας επίσης γνωστό ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι και σε επαγγελματικούς χώρους και αποθήκες.

Στην περιοχή της Ανθούσας, ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, ενώ έχει γίνει μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών από την πυρκαγιά.

Πηγή: ertnews.gr