Χαμός στις ΗΠΑ με δήλωση του Μπάιντεν ότι έχει καρκίνο

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν στη Μασαχουσέτη για την υπερθέρμανση του πλανήτη και τις συνέπειες των ρύπων στον άνθρωπο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο ίδιος και πολλοί ακόμα που μεγάλωσαν μαζί του έχουν καρκίνο, καθώς το Ντέλαγουερ είχε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά καρκίνου σε ολόκληρη τη χώρα.

Δείτε τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου:

Ο Μπάιντεν περιέγραφε τις επιπτώσεις στην υγεία των ρυπογόνων εκπομπών από διυλιστήρια πετρελαίου κοντά στο παιδικό του σπίτι στο Claymont του Del.

Το γεγονός ότι χρησιμοποίησε ενεστώτα χρόνο αναφερόμενος στην περιπέτεια της υγείας του, που έχει ξεπεράσει προτού αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα, ανάγκασε το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου να ξεκαθαρίσει γρήγορα την κατάσταση και να ηρεμήσει τους Αμερικανούς που ανησύχησαν ιδιαίτερα για την κατάσταση της υγείας του.

Η σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφερόταν στη θεραπεία που είχε υποβληθεί για καρκίνο του δέρματος πριν από μερικά χρόνια.

Ο πρόεδρος μιλούσε κοντά σε ένα πρώην εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από άνθρακα που μετατρέπεται για να υποστηρίξει υπεράκτιους αιολικούς σταθμούς.

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα «New York Post», «Δεν είναι σαφές γιατί ο Μπάιντεν επέλεξε να χρησιμοποιήσει ενεστώτα χρόνο για να περιγράψει την εμπειρία του με τον καρκίνο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο καρκίνος του δέρματος είναι εξαιρετικά συχνός, ειδικά στους ηλικιωμένους που δεν έκαναν χρήση αντηλιακού σε νεαρή ηλικία και γενικά δεν απειλεί την ανθρώπινη ζωή.

Πηγές: skai.gr, protothema.gr