Δείτε για πιο λόγο πανηγυρίζει η Hyundai

Σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από αβεβαιότητα, η Hyundai Motor συνέχισε να βελτιώνει τη θέση της σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η εταιρεία κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια του κλάδου με ισχυρά αποτελέσματα πωλήσεων και ολοκλήρωσε το 2022 με εντυπωσιακά νούμερα, διαθέτοντας 518.566 οχήματα, που αντιστοιχούν σε αύξηση 0,5% σε σχέση με το 2021, κατακτώντας μερίδιο αγοράς ρεκόρ 4,6% στην Ευρώπη.

Οι πωλήσεις της Hyundai το 2022 σε παγκόσμιο επίπεδο ανήλθαν συνολικά σε 3,94 εκατομμύρια οχήματα, αυξημένες κατά 1,4% από έτος σε έτος. Οδηγούμενη από τη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων, η εταιρεία σημείωσε αύξηση 19% στις πωλήσεις οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων. Επιπλέον, τα μερίδια αγοράς συνέχισαν να αυξάνονται με επιδόσεις ρεκόρ σε Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2023 θα συνεχίσει η παρουσίαση μοντέλων Hyundai υψηλών προδιαγραφών. Ξεκινώντας από την παρουσίαση της νέας γκάμας του KONA 2ης γενιάς που πρόσφατα αποκαλύφθηκε, με επικεφαλής το ολοκαίνουριο KONA Electric. Το τολμηρό και δυναμικό αστικό-κεντρικό μοντέλο θα επιτρέψει στους πελάτες να βιώσουν το KONA όπως το επιθυμούν.

Εκτός από το ολοκαίνουριο KONA, ένα ακόμη όχημα υψηλών επιδόσεων θα ενταχθεί στη γκάμα της Hyundai. Το IONIQ 5 N πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2023, συμπληρώνοντας την γκάμα της Hyundai N με το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Με την εισαγωγή του IONIQ 5 N, η Hyundai κάνει σταθερά βήματα στον δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση των μοντέλων υψηλών επιδόσεων

ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΤΑΣ