UEFA Youth League: Τεράστια πρόκριση των Νέων του Ολυμπιακού επί της Ίντερ

Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού πήρε θρυλική πρόκριση για τους «16» του UEFA Youth League απέναντι στην Ίντερ Κ19, στη διαδικασία των πέναλτι και πλέον θα περιμένει τον αντίπαλο της στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 09/02 στη Νιόν.

Γεμάτοι πάθος και αποφασιστικότητα οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Θρύλου κατάφεραν να προκριθούν επί της πρωτοπόρου του ιταλικού πρωταθλήματος, σε επίπεδο Νέων, Ίντερ παρά το γεγονός πως αναγκάστηκαν να αγωνιστούν για αρκετή ώρα με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Παπακανέλλου. Οι «ερυθρόλευκοι» ιδιαίτερα από την αποβολή και μετά έβγαλαν ακόμη μεγαλύτερο πάθος στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν σε αυτήν τη μεγάλη πρόκριση.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά το παιχνίδι και είχαν καλές στιγμές στο πρώτο 20λεπτο τόσο με τον Καμάτε, όσο και με τον Στάνκοβιτς, χωρίς όμως να ανησυχήσει ο τερματοφύλακας Σίνα. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και είχε τον έλεγχο του αγώνα έχοντας και εκείνος κλασικές ευκαιρίες για γκολ.

Αρχικά στο 23′ ο Μουζακίτης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Κουτσίδης πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Τρία λεπτά μετά, ήταν σειρά του Χ. Κωστούλα να γίνει απειλητικός, όταν μετά από γύρισμα του Παπακανέλλου, έκανε την προβολή χωρίς όμως τον επιθυμητό στόχο.

Η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου για τους «ερυθρόλευκους» ήταν στο 36′. Ο Μουζακίτης «γέμισε» στην αντίπαλη περιοχή από εκτέλεση φάουλ, ο τερματοφύλακας της Ίντερ έκανε άστοχη έξοδο, όμως το σουτ του Παπακανέλλου κόντραρε σε αμυντικούς της ιταλικής ομάδας.

Στο 40′ ήρθε και η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Ίντερ. Ο Κόκι έκανε σέντρα από αριστερά, ο Καμάτε κινήθηκε στην πορεία της μπάλας, όμως δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν καλύτερος και έκλεισε τους χώρους προς την περιοχή του, ενώ είχε μία σειρά από καλές ευκαιρίες.

Στο 65′ ο Κουτσογούλας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και βρέθηκε σε θέση… βολής, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο με τον Ραϊμόντι να διώχνει. Λίγο αργότερα, στο 70′, ο Ολυμπιακός είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά ο Πνευμονίδης πλάσαρε στην απέναντι γωνία με τον τερματοφύλακα της Ίντερ να αντιδράει σωστά, ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Μουζακίτης έκανε διαγώνια μπαλιά στον Παπακανέλλο, το πλασέ του οποίου σταμάτησε πάλι πάνω στον τερματοφύλακα της Ίντερ.

Όμως οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν στο 73′, όταν ο Παπακανέλλος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές.

Παρόλα αυτά η ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου, άντεξε την πίεση της Ίντερ, έβγαλε πάθος και μάλιστα είχε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει τη νίκη στην κανονική διάρκεια.

Συγκεκριμένα, στο 88′ ο Χ. Κωστούλας πήρε την μπάλα από το χώρο του κέντρου, με ωραία ατομική ενέργεια βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, είδε την κίνηση του Λιατσικούρα από την άλλη πλευρά της περιοχής και του έκανε την πάσα, όμως το πλασέ του τελευταίου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς δεν είχε παράταση, εκεί όπου ο Θρύλος κατάφερε να πάρει την πρόκριση επί της Ίντερ, ευστοχώντας σε όλα τα πέναλτι, ενώ ο Κόκι έστειλε την μπάλα άουτ.

Η διαδικασία των πέναλτι:

1-0 Μουζακίτης

1-1 Στάνκοβιτς

2-1 Μπάκουλας

2-2 Ντι Μάτζιο

3-2 Χ. Κωστούλας

3-3 Ογούσου

4-3 Λιατσικούρας

4-4 Στάντε

5-4 Τανούλης

5-5 Σαρ

6-5 Κ. Κωστούλας

6-5 Κόκι άουτ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σ. Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Αλαφάκης (84′ Δάμα), Κουτσίδης, Κουτσογούλας (89′ Τανούλης), Μουζακίτης, Χ. Κωστούλας, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης (78′ Λιατσικούρας), Κ. Κωστούλας, Πρεκατές, Μπάκουλας

Ίντερ (Κ. Κίβου): Ραϊμόντι, Αϊντού, Κόκι, Στάνκοβιτς, Στάμπιλε (62′ Αλεξίου), Μάτζιο, Σαρ, Καμάτε (71′ Μοσκόνι), Κουϊέτο (62′ Ογούσου), Μπέρενμπρουχ (85′ Πιέρι), Στάντε.

Πηγή: olympiacos.org