Βουλή: Κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας – Ξεκινά άμεσα η διαδικασία

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, την οποία υποστήριξαν και τα κόμματα αντιπολίτευσης, μετά τις αποκαλύψεις περί «μονταζιέρας» από το δημοσίευμα του «Βήματος» για την τραγωδία των Τεμπών που προκάλεσε «κύμα« αντιδράσεων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της Βουλής γνωστοποίησε ότι ότι η εν λόγω πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι στις 28 Φεβρουαρίου 2023, 57 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και ο τόπος της τραγωδίας αλλοιώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Στο αίτημα για προανακριτική, συνέχισε, η κυβέρνηση απάντησε αρνητικά και στην Εξεταστική Επιτροπή που ακολούθησε αποκλείστηκαν βασικοί μάρτυρες.

Αναφορικά με το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε μεταξύ αλλων ότι η μόνη αγωνία της κυβέρνησης ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση και πως για όλα φταίει ο μοιραίος σταθμάρχης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απέφυγε να δώσει πραγματικές εξηγήσεις και συμπλήρωσε: «Έχουμε εμπεδώσει ότι η υπονόμευση του κράτους δικαίου στη χώρα μας είναι έργο της παρέας του Μαξίμου».

«Οι πρακτικές της κυβέρνησης προσβάλλουν τη χώρα και την απομακρύνουν από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και πρέπει να απαντήσουμε στην κραυγή της δικαιοσύνης. (…) Ο λαός ζητά να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τα Τέμπη» συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης. «Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του» ανέφερε και κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας υπογεγραμμένη από τις ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Μ. Βορίδης: Άμεσα ξεκινά η διαδικασία για την πρόταση δυσπιστίας – Στις 7 μ.μ. η έναρξη

Άμεσα ξεκινά η διαδικασία για την πρόταση δυσπιστίας έκανε γνωστό από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Όπως λίγο μετά διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας η διαδικασία θα αρχίσει στις 7 μ.μ.

Ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη τον χαρακτήρισε εντολοδόχο συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων. Έκανε λόγο για υπαρκτά ζητήματα που όλο αυτό το διάστημα έχουν απασχολήσει το σύνολο της Ολομέλειας και την κυβέρνηση και ρώτησε τι είναι εκείνο που αλλάζει και γιατί δεν κατατέθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα. Όπως είπε ο λόγος ήταν το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα.

Ειδικότερα, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως όλα όσα θίχτηκαν στην πρόταση δυσπιστίας έχουν συζητηθεί. «Τα συζητήσαμε όταν αποφασίσαμε την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Η Ολομέλεια της Βουλής συζήτησε επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής. Τα υπόλοιπα ζητήματα που αναφέρονται είναι υπαρκτά, αλλά όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν απασχολήσει το σύνολο της Ολομέλειας και ιδίως την κυβέρνηση».

«Σόου και κοκορομαχία θα είναι η πρόταση δυσπιστίας , δεν θα έχει απολύτως κανένα αποτέλεσμα», ανέφερε επίσης μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες από ertnews.gr