Διπλωματικό επεισόδιο: Όλες οι χώρες του Κόλπου εναντίον του Κατάρ

Κόλπου

Διπλωματικό επεισόδιο ξέσπασε μεταξύ των χωρών του Κόλπου. Όπως έγινε γνωστό η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διακόπτουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ.
Η κίνηση αυτή έγινε λόγω του ότι το Κατάρ ανακοίνωσε πως θα υποστηρίξει τους Αδερφούς Μουσουλμάνους, το παλαιότερο στον κόσμο ισλαμιστικό κίνημα.
Τα κράτη του Κόλπου ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις συνδέσεις με το Κατάρ και έδωσαν στους επισκέπτες από το Κατάρ περιθώριο δύο εβδομάδων για να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.

Η Σαουδική Αραβία φαίνεται να διέκοψε όλες τις διπλωματικές της σχέσεις και όλες τις χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές συνδέσεις στο Κατάρ, μιας και τόνισαν πως η κίνηση αυτή ήταν αναγκαία για να προστατευτούν από την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό.
Το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος συμφωνούν πως το Κατάρ υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάε κατηγορώντας την Ντόχα πως υποστηρίζει τον εξτρεμισμό και υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια.

Από την άλλη, ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον κάλεσε τις χώρες του Κόλπου να προσπαθήσουν να μείνουν ενωμένες μετά τη ρήξη των διπλωματικών σχέσεων με το Κατάρ.

Η απάντηση του Κατάρ

Από την άλλη, το Κατάρ εξέφρασε την λύπη του για τη απόφαση των χωρών του Κόλπου να διακόψουν κάθε διπλωματική σχέση.

Την ανακοίνωση αυτή την εξέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Jazeera TV.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Τα μέτρα είναι αδικαιολόγητα και βασίζονται σε ισχυρισμούς και κατηγορίες που δεν έχουν πραγματική βάση. Τα μέτρα αυτά ελήφθησαν σε συντονισμό με την Αίγυπτο» και έχουν έναν ξεκάθαρο στόχο: να τεθεί υπό κηδεμονία το κράτος του Κατάρ, πράγμα που σηματοδοτεί μια προσβολή της κυριαρχίας του» και είναι εντελώς απαράδεκτο», όπως ανέφερε το υπουργείο.

Ενώ το υπουργείο του Κατάερ εκφράζει τη βαθιά λύπη και την έκπληξη του για την εχθρική εκστρατεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρόμος στο Τορίνο- Ποδοπατήθηκαν χιλιάδες από…

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δείτε το – Η πιο συγκινητική στιγμή της χθεσινής συναυλίας στο Μάντσεστερ (video)

ΑΚΟΜΗ: Λονδίνο: Ο ένας εκ των δραστών ήταν σε ντοκιμαντέρ για Βρετανούς ισλαμιστές