Μήνυμα Τραμπ σε Βόρειο Κορέα: “Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι” – Ακόμη και η στρατιωτική επέμβαση;

“Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι”, ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα που διαταράσσει εκ νέου τις σχέσεις των δύο χωρών, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτή η δήλωση.

Ο κόσμος άκουσε καθαρά και δυνατά το τελευταίο μήνυμα της Βορείου Κορέας, είπε ο Τράμπ, χαρακτηρίζοντας την εκτόξευση δείγμα ασέβειας προς τους γείτονες της και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, αναφέρει ότι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο Τράμπ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, συμφώνησαν ότι η Βόρειος Κορέα εγείρει μια σοβαρή και ολοένα αυξανόμενη απειλή για τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, καθώς και για τις χώρες σε όλο τον κόσμο.

Με αυτή την δήλωση του ο Αμερικανός πρόεδρος στέλνει σαφές μήνυμα προς τον Βοριοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ Ουν, ότι και η στρατιωτική επέμβαση εξετάζεται σοβαρά.

 

Nωρίτερα σήμερα 06.06 το πρωί τοπική ώρα Βορείου Κορέας εκτοξεύθηκε πύραυλος που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία,  διασπάστηκε στα τρία και έπεσε στην θάλασσα της νήσου Χοκάϊντο, προκαλώντας παγκόσμια αντίδραση και ανησυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παγκόσμιος συναγερμός – Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία

Στα «πρόθυρα» κήρυξης πολέμου κατά της Βόρειας Κορέας οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία!

Απείλησε με στρατιωτική επέμβαση τη Βόρεια Κορέα ο Τραμπ!