Καμμένος από Βρυξέλλες: “Το ζήτημα των δύο στρατιωτικών είναι θέμα και της ΕΕ – Θα ενημερωθεί και το ΝΑΤΟ” (video)

Πάνος Καμμένος

Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για την άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, ήρθε το πρωί της Τρίτης η πρώτη δημόσια δήλωση του υπουργού Πάνου Καμμένου για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία. 

Το ζήτημα είναι θέμα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο υπουργός κι ενημέρωσε ότι θα το θέσει αναλυτικά προ ημερησίας διατάξεως στην σημερινή σύνοδο, όπως θα κάνει και προς την αναπληρώτρια γραμματέα του ΝΑΤΟ αμέσως μετά.

«Η σύλληψή τους σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο που συνήθως λυνόταν με διαπραγματεύσεις μεταξύ διοικητών έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μία εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας με την άρνηση του εισαγγελέα στο να παραμείνουν στην Τουρκία μέχρι τη δίκη, αλλά στο προξενείο» επισήμανε ο κύριος Καμμένος και πρόσθεσε: «Είναι θέμα που απασχολεί και την ΕΕ. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών και δράση διακινητών και ακολουθούσαν συγκεκριμένα στίγματα, τα οποία κατ’ αυτούς θα οδηγούσαν σε παράνομους μετανάστες, με αποτέλεσμα να περάσουν σε τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα, και εκεί συνελήφθησαν».

«Είναι θέμα το οποίο αφορά και τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας», τόνισε.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάζης στις Παρεμβάσεις: Οι Τούρκοι απήγαγαν και αιχμαλώτισαν τους Έλληνες στρατιωτικούς

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δημοσίευμα της τουρκικής Sabah – Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών

ΑΚΟΜΑ: Εμπάργκο στους Τούρκους κάνουν οι Εβρίτες για τους Έλληνες στρατιωτικούς