Απορρίφθηκε το αίτημα άρσης ασυλίας του Πάνου Καμμένου μετά από μήνυση του Θεοδωράκη

Καμμένος

Απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία το αίτημα άρσης της ασυλίας του Πάνου Καμμένου μετά το σχετικό αίτημα που διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας που κλήθηκε να διατυπώσει γνώμη προς την Ολομέλεια, η οποία θα λάβει και την τελική απόφαση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση τον Πάνο Καμμένο όταν εκείνος στις 6 Νοεμβρίου που διεξήχθη το debate για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά, είχε τουϊτάρει ότι «ο Θεοδωράκης φορά μαύρη γραβάτα που έχασε τους εργολάβους εκδότες ιδρυτές και χρηματοδότες του;».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που μετέχουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας ισχυρίστηκαν ότι το σχόλιο του Πάνου Καμμένου έγινε κατά την εκτέλεση των υπουργικών καθηκόντων του και ως εκ τούτου θα έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Δηλαδή, να υπάρξει αίτημα υπογεγραμμένο από 30 βουλευτές για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Έντονη ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζήτησαν να κληθεί στην Επιτροπή για να δώσει εξηγήσεις ο κ. Καμμένος. Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό, καθώς στην ψηφοφορία που ακολούθησε απορρίφθηκε με 7 ψήφους έναντι 4 και ενός βουλευτή που δήλωσε «παρών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας από Καστελόριζο: «Δεν ήρθα να κάνω διάγγελμα εδώ, ήρθα να εγκαινιάσω έργο» (pics & video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καμία ποινή στον βουλευτή Φωκά για το «να καεί η π@@τ@ν@ η Βουλή»

ΑΚΟΜΑ: Νέα δήλωση Κουβέλη μετά τον «ακήρυχτο πόλεμο»: «Μια αναχαίτιση μπορεί να μετατραπεί σε θερμό επεισόδιο!»