Μητσοτάκης: “Ο Καμμένος είναι επικίνδυνος, θα τον είχα διώξει χθες”

Μητσοτάκης

Για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό για την άγρια επίθεση κατά του 52χρονου Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Παράλληλα εξέφρασε τη δημόσια αγανάκτηση για τη δήλωση του Νίκου Τόσκας περί «όχι αγγελικά πλασμένου κόσμου» προσθέτοντας ότι «περιορίστηκε να περιγράψει μια κατάσταση χωρίς να αναλάβει προσωπικές ευθύνες».

«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της δημοκρατίας και σε αυτό έχει απτούχει η κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια χαλαρή αντιμετώπιση της ίδιας της έννοιας της αστυνόμευσης και δείχνει ανοχή σε όσα συμβαίνουν μέσα στον Κορυδαλλό και τις άλλες φυλακές» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο για την αυτοάμυνα αρχικά χαρακτήρισε «ακραία και απαράδεκτη» την αντιμετώπιση του 88χρονου που πυροβόλησε τους ληστές στο σπίτι του στη Γλυφάδα και ξεκαθάρισε ότι «εάν το πλαίσιο για την αυτοάμυνα χρήζει επικαιροποίηση να το εξετάσουμε αλλά σε καμία περιπτωση δεν θα προέτρεπα πολίτες που βρίσκονται απέναντι σε σκληρούς ποινικούς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους».

Δεν θα είχα ποτέ υπουργό Άμυνας τον Καμμένο
Σκληρή ήταν η κριτική του προέδρου της ΝΔ στον υπουργό Άμυνας για τον οποίο είπε ότι «ποτέ δεν θα τον είχα υπουργό Άμυνας γιατί «δεν ελέγχει αυτά που λέει. Δεν είναι μόνο ανίκανος αλλά και επικίνδυνος». «Ασκεί εξωτερική πολιτική που δεν είναι αρμοδιότητά του για εσωτερική κατανάλωση» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με αφορμή τα όσα είπε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας κατά του Τούρκου προέδρου τόνισε πως «είναι επιπόλαιο να πιστεύουν ότι απαντώντας στον Ερντογάν πετυχαίνουν συσπείρωση». «Ο Τσίπρας δεν μπορεί να τον απομακρύνει επειδή είναι δεμένοι χειροπόδαρα. Αν μπορούσα να του κάνω μια σύσταση θα ήταν να μιλάει λιγότερο και να ασχολείται με την αρμοδιότητά του». «Πώς να αισθάνονται οι μανάδες όταν άκουσαν τον Καμμένο να μιλά για 15 χρόνια; Με πόση απερισκεψία μιλά για να ενισχύσει την προσωπική του εικόνα ως κάποιος που υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είναι μια δήλωση που ρίχνει περιττά λάδι στη φωτιά. Δεν έχουμε κανένα λόγο να απαντάμε με μια φρασεολογία πιο σκληρή ακόμα και από αυτή που εφαρμόζει η Τουρκία. Ζητώ αυτοσυγκράτηση από όλους ακόμα και από τους δημοσιογράφους. Υπάρχει μια αυξημένη ένταση, δεν την υποτιμώ αλλά λέω ότι χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» συμπλήρωσε για το θέμα ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο RealFM και κατέληξε: έπρεπε χθες να είχε αλλάξει τον Καμμένο ο Τσίπρας αλλα είναι αδύναμος πρωθυπουργός.

Για το θέμα τον δύο αξιωματικών είπε ότι αυτό που θα είχε κάνει ο ίδιο διαφορετικά «θα ήταν ότι δεν θα είχα υποτιμήσει το περιστατικό και θα είχα κινητοποιήσει όλες τις διεθνείς συμμαχίες. Ο κ. Τσίπρας ό,τι έκανε το έκανε με μεγάλη καθυστέρηση.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό και την επιλογή του να ενημερωθεί ο Γιώργος Κουμουτσάκος από τον υπουργό Εξωτερικών είπε ότι «ο Νίκος Κοτζιάς έσετιλε SMS στον Κουμουτσάκο, ο τρόπος του ήταν απρεπής, ο ίδιος έθεσε το πλαίσιο».

Πρόσθεσε, δε, ότι ο Αλέξης Τσίπρας «χρησιμοποίησε το Σκοπιανό για να διχάσει την αντιπολίτευση με όρους μυστικής διπλωματίας. Δεν σεβάστηκε και τη θέληση του λαού που βλέπει τα εθνικά ζητήματα αναζητώντας εθνική υπερηφάνεια. Τους περιφρόνησε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημήτρης Καμμένος: «Να πέσουν οι τόνοι απέναντι στον Ερντογάν»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιγαντώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία μετά το «τρελός ο Ερντογάν» του Καμμένου!

ΑΚΟΜΑ: Κικίλιας: «Να λογοδοτήσει ο Τσίπρας για τις δηλώσεις Καμμένου»