Ι. Θεοδωράτος για την “Μακεδονία του Ίλιντεν” και τα συμφέροντα των ΗΠΑ στα Βαλκάνια (Βίντεο)

Ο δημοσιογράφος-αμυντικός αναλυτής και παρουσιαστής της εκπομπής “Με το κλειδί της ιστορίας” Ιωάννης Θεοδωράτος αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στο θέμα που προέκυψε με το όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν” για τα Σκόπια και τον ρόλο των Αμερικανών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ο κ. Θεοδωράτος ξεκινώντας την 102η εκπομπή της Τρίτης 22 Μαΐου, ανάφερε “το αν κατά πόσον η ελληνική πλευρά, όφειλε να συζητήση, τον όρο της ψευδομακεδονίας του Ίλιντεν”. Τόνισε επίσης ότι “έχοντας περάσει πάνω από 70 χρόνια από τον συμμοριτοπόλεμο, υπάρχουν συγκεκριμένες πρακτικές τις οποίες και η ελληνική διπλωματία θα έπρεπε να είχε αποφύγει διότι, η στενή γνώση της ιστορίας, τόσο της εθνικής όσο και της διπλωματικής, θα έπρεπε να μας είχε προδιαγράψει ένα πλαίσιο εντός του οποίου θα είχαμε αποθέσει όλα τα “τοξικά” απόβλητα, κυρίως γεωπολιτικά τα οποία θα έπρεπε να είχαμε αποφύγει”.

Αναφερόμενος στον ρόλο των ΗΠΑ στο θέμα, σημείωσε ότι “η εμπλοκή τους συνέβη, όχι γιατί ενδιαφέρονται, αντιθέτως δεν ενδιαφέρονται διότι με το ΝΑΤΟ ελέγχουν πλέον όλες τις ακτές του Ιονίου, αλλά γιατί ενδιαφέρονται-ανησυχούν περισσότερο από όλα, για την επιρροή της Ρωσίας στις σλαβικές περιοχές των Βαλκανίων”.

Ο κ. Θεοδωράτος μίλησε ακόμα και για την γείτονα εξ ανατολών την Τουρκία, για τον πρόεδρο Ερντογάν και την κατάσταση στην Μέση Ανατολή.

Δείτε παρακάτω την εκπομπή της “Με το κλειδί της ιστορίας” της Τρίτης 22 Μαΐου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεοδωράτος: «Αυταπάτη» η ενοικίαση των γαλλικών φρεγατών από την Ελλάδα (Βίντεο)

Ι. Θεοδωράτος: Αφυπνίζεται ο ελληνισμός εν όψει της απροκάλυπτης τουρκικής απειλής (Βίντεο)

Θεοδωράτος για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Συνεχίζεται η εγκληματική ενέργεια των νεοθωμανών της Αγκύρας (Βίντεο)