Μαρία Σπυράκη για πλειστηριασμούς: “Δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο προστασίας για τη λαϊκή κατοικία”

Μαρία Σπυράκη

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς εξαπέλυσε η Μαρία Σπυράκη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας πως είναι δείγμα της αναλγησίας της. 

«Δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο προστασίας για τη λαϊκή κατοικία. Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε προστατεύσει την πρώτη κατοικία, την ώρα που η κυβέρνηση ανέχεται τον παράνομο τζόγο» υποστήριξε η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως η ΝΔ μπορεί να βρει τα ακίνητα όσων έχουν βγάλει τα χρήματα στο εξωτερικό.

«Ακουσα τον κ. Τσακαλώτο να μιλά και νόμιζα ότι άκουγα εκπρόσωπο καπιταλισμού, γι’ αυτό έχει τα λεφτά του στο εξωτερικό» είπε η κ. Σπυράκη, για να προσθέσει πως η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να βρει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και να προχωρήσει σε αυτούς τους πλειστηριασμούς και να προστατεύσει τη λαϊκή κατοικία. «Η κυβέρνηση δίνει μόνο το 60% της προστασίας που είχαμε δώσει εμείς, για το 2017» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στη στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ στο ψήφισμα για εμπάργκο πώλησης όπλων προς τη Σαουδική Αραβία, η κα Σπυράκη τόνισε πως η ΝΔ ψήφισε υπέρ του ελέγχου των εξαγωγών όπλων στην αραβική χώρα. «Ψηφίσαμε την πρόταση του ΕΛΚ, και θέλαμε τη δική μας διατύπωση για το εμπάργκο όπλων. Ολοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις την ώρα που το σκάνδαλο Καμμένου έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις. Από το 2016 έχουμε ψηφίσει όλα τα ψηφίσματα για έλεγχο εξαγωγής όπλων» είπε η κα Σπυράκη, υπενθυμίζοντας πως το πρώτο παρόμοιο ψήφισμα για εμπάργκο έχει ημερομηνία 25-2-16. «Οταν ξεκίνησε η προσπάθεια για συμφωνία της κυβέρνησης με τη Σαουδική Αραβία ήταν γνωστή αυτή η θέση» είπε η εκπρόσωπος της ΝΔ, κατηγορώντας τον Πάνο Καμμένο πως παρουσίασε πλαστά έγγραφα στη Βουλή. «Το ελληνικό δημόσιο έχει χάσει χρήματα. Ο Καμμένος παρουσίασε πλαστά έγγραφα. Κανείς δεν έχει απαντήσει σε αυτό. Θα καταθέσουμε επίκαιρη ερώτηση στον κ. Κοτζιά. Οση σύγχυση και να επιχειρηθεί να υπάρξει, το ΚΥΣΕΑ, δηλαδή η κυβέρνηση, έχει εγκρίνει μια συμφωνία με κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει πως η επιτροπή εξοπλισμών είπε «ναι» σε συμφωνία κυβέρνησης προς κυβέρνηση, χωρίς μεσάζοντα.

Τέλος, η κα Σπυράκη εξέφρασε τον προβληματισμό της ΝΔ για το περιεχόμενο της προκήρυξης για τις τηλεοπτικές άδειες, επισημαίνοντας τον περιορισμό, όπως είπε, του φάσματος, τον ελλιπή έλεγχο πόθεν έσχες. «Δεν θα ανεχτούμε φαινόμενα λαγών, Καλογρίτσα και βοσκοτόπια» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκουρλέτης: «Η κυβέρνηση να θέσει όρια στους θεσμούς για τους πλειστηριασμούς»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πήρε τη… μεγάλη απόφαση ο Βαρουφάκης: «Θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές»

ΑΚΟΜΑ: Αχτσιόγλου από Βερολίνο: «Τώρα οι πλούσιοι πρέπει να πληρώσουν φόρους»